My Story

“Ontwerpen is helemaal mijn ding. Heerlijk om in mijn atelier, met lounge muziek en kaarsen op de achtergrond, iets moois te creëren waarmee ik mensen kan laten stralen”, vertelt Odette Steendijk, eigenaresse en designer van Odetti Art Jewelry.

In 2005 besluit ze haar hart te volgen en ontdekt dat ze een talent heeft voor het ontwerpen van sieraden. Dat ze nog nooit een sieraad gemaakt heeft, weerhoudt haar er niet van om haar droom te verwezelijken. Ze volgt 2 kralenworkshops en maakt op haar zolder overuren met rijgen. Uiteindelijk ontstaat er een collectie met haar eigen signatuur en Odetti Art Jewelry is geboren.

odetti1odetti4 

Met een leren koffer vol sieraden, een dosis lef en enthousiasme gaat ze op pad om haar collectie te presenteren. Haar designs vallen goed in de smaak. Inmiddels heeft ze samengewerkt met bekende couturiers Mart Visser en Addy van den Krommenacker waarvoor ze exclusieve Art Jewelry designs heeft ontworpen voor hun shows.

“Mijn hart en ziel zitten erin.” bekent Odette. ” Mijn drang om te creëren komt van binnenuit en ik kan het niet stoppen. Het voelt als een onuitputtelijke bron van creativiteit en energie die ik met de hele wereld wil delen.”

odetti2 odetti6

Particulieren kunnen voor een bijzondere creatie op afspraak  terecht in haar atelier. Naast haar eigen label voor particulieren, Odetti Art Jewelry, ontwerpt Odette Steendijk ook voor bedrijven, merken, couturiers en winkels. Zo heeft het internationale bruidssieradenmerk Abrazi haar gevraagd om een exclusieve bruidslijn te ontwerpen.

” Ik vind het fascinerend om met anderen samen te werken. Er ontstaat een versmelting van twee werelden, die uiteindelijk tot iets verrassends leidt. Het geeft me nieuwe inzichten, houdt me scherp en laat mijn creativiteit stromen.”

addy18  addy16Onlangs heeft ze van kunstenares Renate Arons het verzoek gekregen om Odetti sieraden te integreren in haar schilderijen. ” Ik sluit niet uit dat er naast mijn sieraden andere Odetti producten gaan komen. Tassen, sjaals, kleding, schoenen, lampen, kussens kunnen tot deze mogelijkheden behoren”. Kortom een hele Odetti Wereld.

.

fot2odette

“Wie weet wat de toekomst me brengt, zegt Odette Steendijk, ik voel me een bevoorrecht mens.”

Odette Steendijk- Van Opstal
Art Jewelry designer